Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МОН визначили переможців конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу

Як повідомили в прес-службі МОН України, 5 квітня 2016 року за участю першого заступника Міністра освіти і науки Інни Совсун відбулося нагородження переможців VI Всеукраїнського конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу.

У заході також взяли участь директор Інституту модернізації змісту освіти МОН України Наталія Вяткіна, голова Правління Інтернет асоціації України Олександр Федієнко, голова комітету з питань ІКТ в освіті Інтернет асоціації Іван Пєтухов, заступник директора Інституту модернізації змісту освіти Марія Богуслав, члени журі конкурсу, представники освітніх закладів.

Перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун привітала переможців та підкреслила важливість використання інформаційних технологій в освіті. «Наші навчальні заклади розуміють важливість бути представленими в Інтернет, адже сьогодні це дає можливість налагоджувати та підтримувати зв'язок з міжнародною спільною, іншими навчальними закладами», - зазначила перший заступник Міністра.

Директор Інституту модернізації змісту освіти Наталія Вяткіна звернула увагу на роль Глобальної мережа в інформаційній системі суспільства та наголосила на важливості розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в освіті. «Створення веб-сайтів – це форма відкритості навчального закладу, підґрунтя для розвитку дистанційного навчання та інших форм освіти», - додала вона.

Голова Правління Інтернет асоціації України Олександр Федієнко повідомив, що конкурс проводиться Інтернет Асоціацією України вже вшосте та з кожним роком стає популярнішим серед навчальних закладів. Так, в цьому році організатори конкурсу отримали 1 842 заявки від навчальних закладів України. У порівнянні з минулим роком кількість робіт зросла майже утричі. «Це свідчить не тільки про зростання кількості веб-сайтів українських навчальних закладів, а й про їх відношення до новітніх технологій», - підкреслив Олександр Федієнко. За його словами, сьогодні важливо побудувати інформаційну систему, де громадяни будуть ближчими до освіти, а конкурс допомагає цьому.

Голова Комітету з питань ІКТ в освіті Інтернет асоціації України, член журі конкурсу Іван Пєтухов наголосив на важливості конкурсу в просуванні новітніх технологій в освіті. За його словами, завдяки інформаційним технологіям можна не тільки отримувати знання, а також навчати і передавати їх іншим.

Конкурс на кращий веб-сайт проводиться у п’яти номінаціях: веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (сільські школи та школи селищ міського типу); веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (міські школи); веб-сайти дошкільних навчальних закладів; веб-сайти позашкільних навчальних закладів (будинки дітей та юнацтва, художні, музичні, мовні школи, курси, тощо); веб-сайти професійно-технічних навчальних закладів.

Також додатково сайти оцінювалися у номінації «Вебометричний рейтинг», тобто в автоматизованому режимі визначалися показники доступності матеріалів веб-сайтів через пошукові системи та показники їх згадуваності.

Журі конкурсу визначало кращі веб-сайти навчальних закладів, враховуючи їх змістовне наповнення; зручність використання; забезпечення участі всіх учасників навчального процесу у діяльності закладів освіти; динаміку користування веб-ресурсу, а також дизайн та технічні показники.

Переможці конкурсу:

У номінації «Веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (місто)»:

1 місце - Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 37 Криворізької міської ради Дніпропетровської області (http://kzsh37.dp.ua/).

2 місце - Політехнічний ліцей Національного технічного університету України «КПІ» м. Києва (http://www.pl.kpi.ua/).

3 місце - Кіровоградський обласний навчально-виховний комплекс (гімназія-інтернат – школа мистецтв) (http://portal.prolisok.org/).

1 місце за вебометричним рейтингом - Кіровоградський обласний навчально-виховний комплекс (гімназія-інтернат – школа мистецтв) (http://portal.prolisok.org/).

У номінації «Веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (село)»:

1 місце - Володимирецький районний колегіум Рівненської області (www.vrk3.org.ua).

2 місце - Срібненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені А.Г. Черненка Донецької області (http://schoolsribnoe.at.ua/).

3 місце - Навчально-виховний комплекс «Якимівська гімназія» Якимівської районної ради Запорізької області (http://yakimgimnazia.at.ua/).

1 місце за вебометричним рейтингом - Великосорочинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Миргородської районної ради Полтавської області (http://zoshvs.at.ua/).

У номінації «Веб-сайти дошкільних навчальних закладів»:

1 місце - Дошкільний навчальний заклад № 148 «Катруся» м. Миколаїв (http://katrusya.mk.ua/).

2 місце - Дошкільний навчальний заклад № 9 «Оленка» Костянтинівської міської ради Донецької області (http://dnz-alenka.org.ua/).

3 місце - Комунальний комбінований дошкільний навчальний заклад № 207 «Золотий півник» Дніпропетровської області (http://kdnz207.dnepredu.com).

1 місце за вебометричним рейтингом - Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 446 Харківської міської ради (http://dnz446.edu.kh.ua/).

У номінації «Веб-сайти позашкільних навчальних закладів»:

1 місце - Іршавський районний Будинок дитячої творчості Закарпатської області (http://irshavarbdt.ucoz.ru/).

2 місце - Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю (http://ocpo.sumy.ua/).

3 місце - Станція юних туристів м. Умань Черкаської області (http://umansutur.at.ua/).

1 місце за вебометричним рейтингом - Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю (http://ocpo.sumy.ua/).

У номінації «Веб-сайти професійно-технічних навчальних закладів»:

1 місце - Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу (http://www.lviv-prestige-school.com.ua/).

2 місце - Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (http://rcpto.org.ua/).

3 місце - Київське вище професійне училище будівництва і дизайну (http://www.kvpubd.com.ua/).

1 місце за вебометричним рейтингом - Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу (http://www.lviv-prestige-school.com.ua/).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ