Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У морози необхідно особливо пильно стежити за газовими приладами – «Львівгаз»

ПАТ «Львівгаз» наголошує, що потрібно бути особливо обережним під час користування газовими приладами, оскільки наближаються сильні морози, а саме в цей часпотрібно особливо пильно стежити за роботою газових приладів, повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».

Щоб обігріти помешкання споживачі масово порушують Правила користування газовими приладами та стають жертвами нещасних випадків.

Ще раз нагадуємо Правила використання природного газу у побуті, щоб уникнути отруєння чадним газом у жодному разу не можна допускати перекалу кахельної печі, не обігрівайте приміщення за допомогою газових плит, забезпечуйте доступ свіжого повітря у приміщення, де встановлені газові прилади.

Перед запалюванням газових приладів мешканці повинні:

-перевірити наявність тяги в димових та вентиляційних каналах;

-відкрити квартирку або фрамугу, щоб забезпечити притік повітря для нормального згоряння газу;

-забезпечити підріз дверейабо встановити решітки у нижній частині дверей в приміщеннях, де встановлені газові прилади.

Користуючись газовими приладами потрібно слідкувати, щоб димові та вентиляційні канали були завжди справні та періодично перевіряти наявність тяги. Важливою умовою безпеки при користуванні газовими приладами є контроль за тим, чи повністю згоряє газ. При повному згорянні полум’я має блакитно-фіолетовий колір, при неповному – жовтувато-солом’яний. Неповне згоряння газу призводить до інтенсивного виділення в приміщення чадного газу, який призводить до отруєння людини.

Після закінчення роботи газових приладів необхідно перекрити крани на газових приладах і перед ними.

Забороняється:

- користуватися несправними газовими приладами;

- залишати без нагляду працюючі газові прилади;

- прив’язувати до газопроводу мотузок і навантажувати його;

- сушити білизну над газовою плитою;

- використовувати для сну приміщення, де встановлені газові плити;

- проводити самостійний ремонт, перенесення або установку газових приладів.

Особливу небезпеку становить самовільне втручання у газову мережу, а саме самостійне підключення газових колонок та двохфункційних котлів до газопостачання. Дуже часто мешканці неправильно виконують ці роботи, що призводить до потрапляння води у газопроводи, такі дії можуть спричинити аварійну ситуацію, зважаючи на погодні умови відновлення подачі газу в такий газопровід може тривати декілька діб.

Якщо ви відчули запах газу або у разі несправності газового обладнання необхідно негайно вимкнути газові прилади, провітрити приміщення і викликати аварійну службу газового господарства за тел. «104».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ