Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Москаля з’явиться радник від ромів

У Геннадія Москаля з’явиться радник від ромської громади Закарпаття. Про це йдеться на сайті Г. Москаля.

Напередодні Міжнародного дня Голокосту ромів Геннадій Москаль провів зустріч із керівниками ромських громадських організацій та лідерами ромських поселень Закарпаття.

В області загалом нараховується близько 50 тисяч циган (що становить майже половину від загальної кількості в Україні), і сьогодні їхні представники мали змогу порушити перед головою ОДА актуальні проблеми та питання.

На зустрічі, яка тривала близько години, обговорювалися можливості відкриття спеціальних курсів при училищах та ліцеях, які ромські діти могли б відвідувати безкоштовно, встановлення пам’ятного знаку для вшанування жертв Голокосту, легалізації незаконних побудов у поселеннях, покращення побутових умов проживання тощо.

Присутні звернули увагу Г.Москаля, що в області затверджена спеціальна ромська програма, однак для її повноцінного функціонування необхідне фінансування. По кожному з порушених питань Г.Москаль підпише  доручення відповідним службам.

Як відзначив керівник одного з ромських товариств, після призначення Г.Москаля на теперішню посаду закарпатські цигани гудуть, наче вулик. Вони вірять, що новий керівник області наведе тут лад і готові всіляко сприяти йому в цьому. Першим виявом співпраці стане призначення на посаду одного з радників голови ОДА представника ромів. Г.Москаль запропонував присутнім самостійно визначитися з кандидатурою, яка буде офіційно оформлена в патронатну службу облдержадміністрації. 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ