Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Москві розвіялась ейфорія від Януковича

На сьогоднішні в політичних колах у Росії спостерігаються певні розчарування від співпраці з Україною. Про це в коментарі "Главкому" розповів керівник Центру українських досліджень РАН "Інститут Європи" Віктор Мироненко.

За його словами, обрання нового українського Президента сприймається російською політичною елітою, як якесь підтвердження правильності тієї політичної лінії Росії по відношенню до України, яка проводилася попередні п'ять років.

"Я, до речі, не поділяю цю точку зору, оскільки вважаю політику з обох сторін у ці втрачені роки помилковою. Але вважається, що Україні схаменулися, і, врешті-решт, обрано Президента, який налаштований на перспективне масштабну співпрацю з Росією. Цей настрій відчувалося і під час виборів і після, особливо після харківських угод ", - сказав російський експерт. - Кількість зустрічей на вищому рівні побило всі рекорди, було заявлено, правда, поки тільки на вербальному рівні, багато справді важливих напрямків".

У той же час, на його думку, сьогодні позначається ефект "помилкової оцінки", оскільки якщо було упущено в співпраці чотири-п'ять років, то ніякий Президент, як би він не був налаштований до РФ, компенсувати ці втрати просто не в змозі. "Процеси мають велику інерцію, і повернути їх вмить неможливо", - упевнений Мироненко.

При цьому він зазначив, що якщо порівняти два останніх засідання комісії з економічного співробітництва, то можна побачити різницю: ейфорія на першому і реальні труднощі під час другого, що, можливо, і викликало певні розчарування в певних політичних колах у Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ