Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Москві затримали Бориса Нємцова

Московська міліція затримала кількох активістів руху "Солідарність", серед яких був Борис Нємцов. Всі затримання здійснено біля СІЗО, де перебуває заарештований на 10 діб керівник виконкому коаліції "Інша Росія" Едуард Лімонов, повідомляє Лента.ру.

Як повідомила прес-секретар руху Ольга Шоріна, її і виконавчого директора "Солідарності" Дениса Білунова співробітники міліції затримали під час проведення пікету. "Денис проводив одиночний пікет на підтримку Едуарда Лимонова, а мене затримали як глядача", - розповіла вона.

У своєму мікроблозі на сервісі Twitter Білунов повідомив, що перебуває разом з Шоріним і Нємцовим в ВВС "Нагірне". Білунов пояснив, що зробив спробу провести одиночний пікет проти незаконного арешту Лімонова.

За інформацією сайту "Каспаров.ру", Білунов, стоячи на протилежній від СІЗО стороні дороги, розгорнув плакат "Свободу політичним в'язням". Після того, як він був затриманий, з плакатом "Свободу Едуарду Лімонову" його місце зайняв Борис Нємцов.

Повідомляється також, що в ОДВ "Нагірне" доставлений ще один активіст "Солідарності" Володимир Мілов. Його затримали після проведення одиночного пікету.

Письменник і один з лідерів "Іншої Росії" Едуард Лімонов був затриманий міліцією 31 жовтня на несанкціонованому мітингу на захист конституційного права на свободу демонстрацій. Там же було затримано ще близько 50 активістів. Згодом всіх затриманих крім Лимонова відпустили. 12 листопада суд засудив його до 10 діб адміністративного арешту і штрафу в 1000 рублів.

Як заявив член виконкому "Іншої Росії" Олександр Аверін, союзники арештованого письменника мають намір проводити поодинокі пікети на його підтримку. Така форма протесту обрана тому, що за законом поодинокі пікети не потрібно узгоджувати з владою.

Рух "Солідарність" також пообіцяв проводити пікети у СІЗО на Сімферопольському бульварі, де перебуває Лімонов. Представник Об'єднаного громадянського фронту заявив, що їх організація буде протягом 10 днів проводити пікети на Тріумфальній площі, де і відбулася несанкціонована акція 31 жовтня.

Правоохоронні органи поки ніяк не прокоментували затримання лідерів "Солідарності".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ