Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У МОЗ затвердили обсяги держзамовлення на підготовку фахівців з охорони здоров’я

У МОЗ України під головуванням в.о. Міністра охорони здоров’я Віктора Шафранського відбулося засідання Конкурсної комісії з розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних кадрів, підвищення кваліфікації у вищих навчальних закладах, закладах післядипломної освіти, науково-дослідних установах сфери управління МОЗ України, передає прес-служба міністерства.

Зважаючи на граничні обсяги фінансування державного замовлення та з урахуванням затверджених МОЗ України галузевих критеріїв та пріоритетних завдань кадрового забезпечення у загальнодержавному та регіональному аспектах, було прийнято рішення затвердити у 2016 році обсяги державного замовлення на підготовку спеціалістів галузі знань «Охорона здоров’я» на рівні показників 2015 року, що становить 5185 осіб. Серед них 5175 магістрів (5090 осіб за спеціалізацією «Медицина», 55 – «Стоматологія», 20 – «Фармація», 10 – «Медична та психологічна реабілітація») та 10 бакалаврів за спеціалізацією «Медсестринство».

Також згідно плану у 2016 році до вищих навчальних закладів та закладів післядипломної освіти, науково-дослідних установ МОЗ України на державну форму навчання приймуть 220 клiнiчних ординаторів, 508 аспірантів та 8 докторантів.

Також у поточному році заплановано прийняти у закладах післядипломної освіти МОЗ України 39 654 слухача та 716 інтернів, у вищих навчальних закладах МОЗ України - 29 239 слухачів і 2 361 інтерна.

Ознайомитись із відповідним наказом МОЗ України «Про державне замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних кадрів, підвищення кваліфікації лікарів та провізорів у 2016 році» можна за посиланням.

В.о. Міністра охорони здоров’я Віктор Шафранський повідомив, що найближчим часом кожним керівником вищого навчального закладу та науково-дослідної установи буде укладений державний контракт на виконання державного замовлення на підготовку фахівців, наукових та науково-педагогічних кадрів та підвищення кваліфікації.

Як відомо, в Україні підготовка медичних та фармацевтичних спеціалістів на додипломному етапі здійснюється мережею вищих навчальних закладів, яка нараховує 14 медичних університетів (академій), 8 з яких мають статус національного. Є також факультети (інститут) післядипломної освіти (підвищення кваліфікації), які разом із трьома академіями післядипломної медичної освіти забезпечують підвищення кваліфікації лікарів за окремими спеціальностями та напрямами підготовки відповідно до потреб закладів охорони здоров’я.

Підготовка молодших спеціалістів з вищою медичною і фармацевтичною освітою в Україні здійснюється у 72 медичних коледжах, 38 медичних училищах та одному інституті медсестринства комунальної форми власності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ