Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У музеї "Староскварявський іконостас" відкрили першу виставку

Днями у сакральному музеї "Староскварявський іконостас XVI-XVII ст" відкрилася перша виставка дитячих робіт. В експозиції представлені дитячі роботи, котрі були виготовлені в процесі майстер-класу "Писанки на склі". Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації. Повідомила прес-служба ЛОДА.

В експозиції представлені дитячі роботи, котрі були виготовлені в процесі майстер-класу "Писанки на склі".

"Віками Церква була культовою спорудою. Зараз вона виконує музейну функцію і є простором, в котрому поєднується минуле з майбутнім через сучасність, - зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська. - Можливо серед дітей, чиї малюнки на склі презентовані сьогодні в музеї, ростуть майбутні іконописці, котрі творитимуть на славу Божу, майбутня гордість України. Як виховаємо дітей, таке буде майбутнє наше і країни".

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року у філії Львівського музею історії релігії "Староскварявський іконостас XVI-XVII ст" відбувся перший майстер-клас з малювання "писанки на склі", де взяли участь учні 5-6 класу та вчителі місцевої староскварявської школи. Організатори вирішили відійти від класичного малювання писанки воском, тому дітям була представлена нова техніка – малювання писанки на склі. Учасники цього майстер-класу з великим захопленням, цікавістю та творчим азартом створили справжню "писанкову країну".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ