Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Музеї визвольної боротьби відкрили виставку "Спротив геноциду"

У п’ятницю, 27 листопада, в рамках заходів зі вшанування пам'яті жертв голодоморів у Музеї визвольної боротьби відкрили виставку "Спротив геноциду". Виставку присутнім представили директор Музею визвольної боротьби Володимир Бойко та співробітник Центру досліджень визвольного руху Олеся Ісаюк. Повідомляє Гал-інфо з посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

"В історії України багато страшних сторінок, що пов’язані з винищенням нашого народу через намагання деформувати минуле, знищити українську духовність, культуру, звичаї, мову, і фізично знищити нас як народ, - зазначила під час виступу директор  департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської облдержадміністрації Галина Гречин. - Україна і сьогодні відчуває відгомін тих страшних подій Голодомору. Адже територія, де відбувся Голодомор й куди потім заселили людей, сьогодні стала штучно відірвана від України. Проте незважаючи ні на що український народ вистояв у цій титанічній боротьбі, проніс Україну у своєму серці".

Нагадаємо, Інформаційно-просвітницький проект "Спротив геноциду" створено Українським інститутом національної пам’яті спільно із Галузевим державним архівом СБУ, Центром досліджень визвольного руху та Громадським комітетом із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні. Загалом виставка включає 18 фотодокументальних стендів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ