Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

У МВФ підраховують наслідки блокади

Рада директорів МВФ перенесла на короткий строк запланований на понеділок розгляд питання про завершення третього перегляду Програми розширеного фінансування для України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Перенесення термінів проведення засідання викликане виключно потребою в уточненні розрахунків щодо економічних наслідків від заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду, та захоплення українських підприємств на непідконтрольних територіях, а також у зв’язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях", - йдеться у повідомленні.

"Уточнення цих розрахунків важливе для обох сторін задля максимальної ефективності програми. Відповідні консультації вже розпочато. Плануємо їх завершити у найкоротші терміни" - зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Нагадаємо, у неділю питання виділення Україні наступного траншу зникло з порядку денного Ради директорів МВФ.

11 березня 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів строком на 4 роки.

Перший транш на 5 млрд доларів Україна отримала 13 березня 2015 року, другий на 1,7 млрд доларів - 4 серпня 2015 року.

У вересні 2016 році МВФ схвалив надання Україні 3-го траншу на 1 млрд доларів.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ