Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МВС не знають, про судимості осіб у добровольчих батальйонах при МВС

Створення в структурі Міністерства внутрішніх справ та Національної гвардії України добровольчих батальйонів не передбачено. Так УНН відповіли у Міністерстві внутрішніх справ на запит стосовно кількості раніше засуджених осіб, які входять у добровольчі батальйони при МВС.

Також, у МВС України наголосили, що за добровольчі батальйони несуть відповідальність Головні управління МВС.

"Підрозділи, що належать до сфери управління МВС, які на сьогодні беруть участь у антитерористичній операції на сході України, є структурними підрозділами головних управлінь, управлінь МВС України в областях, місці Києві або підрозділами Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в міністерстві додали, що згідно із законодавством України до МВС та Національної гвардії України не можуть бути зараховані особи, які мають не погашену або не зняту судимість, крім реабілітованої, або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення.

Слід зауважити, що свого часу цілий ряд добровольчих батальйонів були сформовані за ініціативи, зокрема мова йде про "Азов", "Дніпро-1" і Нацгвардії "Донбас" та інші.

Нагадаємо, Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомляв, що на території бази “Торнадо” перебуває 43 раніше засуджених особи, які були прийняті на службу. Більшість з них не є працівниками міліції, але вони володіють зброєю.

Також, А.Матіос наголосив, що МВС в рамках ведення слідства буде розслідувати, хто і на яких умовах прийняв засуджених людей на роботу в органи внутрішніх справ.

Як повідомляв УНН, голова МВС А.Аваков розформував роту спеціального призначення “Торнадо” ГУМВС України в Луганській області, які обвинувачуються в незаконному позбавленні волі, катуванні і вбивствах місцевих жителів під керівництвом комбата батальйону Руслана Онищенко. Він також повідомив, що всім підозрюваним бійцям, а також комбату “Торнадо” обрано запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ