Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МВС прокоментували заклик Саакашвілі ввести підрозділи НГУ в Одесу

Національна гвардія і Національна поліція України не можуть брати участь у політичному процесі, частиною якого і є ситуація в Одесі. Про це радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко повідомив в ефірі телеканалу "112".

"На жаль, ситуація в Одесі носить всі ознаки політичного процесу, і, напевно, не дуже правильно буде, коли Нацгвардія і вся українська поліція буде займатися Одесою або окремо Рівненською областю, тому що у нас є виклики, якими повинна займатися Нацгвардія. Її підрозділи насамперед несуть службу в зоні АТО", - прокоментував заклик Саакашвілі Варченко.

Нагадаємо, раніше голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі закликав президента України Петра Порошенка ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії "напередодні сумної річниці 2 травня".

"Нацгвардія створювалася в тому числі для підтримки громадського порядку в разі надзвичайних ситуацій. Ми чули це з бурштиновим справами, зараз ми це чуємо в Одесі. Нацгвардія і Нацполіція не повинні займатися якимись політичними розбірками, не мають права бути учасниками політичних процесів", - повідомив Варченко.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ