Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У МЗС РФ не бачать "нічого такого" в Україні, щоб поставляти ЗСУ американську зброю

У МЗС РФ заявили, що в Україні «нічого такого не відбувається», щоб поставляти Збройним силам України американську зброю. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це на прес-конференції в Москві заявив директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов.

«Нічого такого не відбувається в Україні зараз, що б диктувало хоч найменшу необхідність таких небезпечних кроків», - сказав Ульянов.

За його словами, таке рішення буде однозначною спробою США «підлити масла у вогонь» начебто рівень протистояння і напруженості недостатній.

«Я думаю, що навіть в американській адміністрації багато хто усвідомлює, чому досі поставки не здійснювалися. Якщо політика США зміниться на цьому напрямку, то, звичайно, може загрожувати серйозним загостренням ситуації», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 5 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що якщо США поставлять зброю в Україну, то російські бойовики, які контролюють Донбас, можуть направити свою зброю в інші «зони».

Довідка УНІАН.

Росія в березні 2014 року після введення військ окупувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. РФ поставляє терористам «ЛДНР» озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. З середини квітня 2014 року в ряді районів Луганської та Донецької областей йдуть бойові дії. 12 жовтня 2016 року президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія була змушена «захищати російськомовне населення» на Донбасі і в Криму.

УНІАН
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ