Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У найбільшого тютюнового дистриб'ютора України заарештували рахунки

Дистриб'ютор тютюнових виробів - компанія Тедіс Україна (раніше Мегаполіс Україна) заявила про арешт банківських рахунків та вилучення товару вартістю понад 1 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні компанії.

"31 березня 2017 року від керівництва компанії ми дізналися про те, що всі без винятку банківські рахунки компанії арештовані, вилучений товар, орієнтовна вартість якого перевищує 1 млрд грн. Як наслідок, це фактично паралізувало господарську діяльність компанії. Якщо така ситуація збережеться, це вплине на бізнес, його комерційних партнерів, добробут його працівників і, в кінцевому підсумку, на наші інвестиції", - наголошується в повідомленні.

Уточнюється, що іноземні власники значної частки української компанії TEDIS Ukraine Річард Даксбери (Richard Duxbury) і Річард Доріан Фенхальц (Richard Dorian Fenhalls) звернулися до Президента України Петра Порошенка, Генерального Прокурора Юрія Луценка та Міністра Внутрішніх справ Арсена Авакова з метою забезпечення захисту інтересів іноземних інвесторів в Україні та їх бізнесу.

Згідно з повідомленням, починаючи з початку 2016 року, компанія знаходиться під тиском різних контролюючих органів, що суттєво ускладнює її операційну діяльність.

"Хронологія і методи слідчих дій наочно свідчить про грубе порушення законних прав компанії Tedis Ukraine та її власників. Події останніх днів ускладнюють виконання зобов'язань компанії перед партнерами, в тому числі і міжнародними, і, як наслідок, призведуть до недоотримання податкових надходжень бюджетом України", - відзначають в компанії.

За орієнтовними підрахунками Tedis Ukraine, кожен день простою компанії тягне за собою втрату 25 млн грн бюджетних надходжень.

На сьогоднішній день компанія працює і повертається до функціонування в нормальному оперативному режимі, відновлено роботу всіх служб.

Нагадаємо, що в грудні Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував торгову компанію Tedis Ukraine (раніше - Мегаполіс-Україна), найбільшого тютюнового дистриб'ютора в Україні, на суму близько 430 млн грн.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко повідомив про обшуки у дистриб'ютора тютюнових виробів - компанії Тедіс Україна.

За його словами, ГПУ спільно з військовою прокуратурою викрила схему особливо великого ухилення від сплати податків та незаконного виведення мільярдів грн за кордон, у тому числі для фінансування тероризму.

Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про більше ста обшуків в різних містах в рамках справи щодо "монополіста тютюнового ринку" України.

Крім того, вранці 31 березня також стало відомо, що з самого ранку співробітники ГПУ проводять обшук в Антимонопольному комітеті України.

За словами державного уповноваженого АМКУ Світлана Панаіотіді, слідчі дії проводяться по справі компанії Тедіс за санкцією Печерського райсуду Києва.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ