Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначають День Соборності України

У Львові відбуваються заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України, - прес-служба ЛОР.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова облдержадміністрації Олег Синютка, представники громадських організацій, військові, духовенство, містяни ужевшанували пам’ять борців за незалежність та територіальну цілісність України на Личаківському кладовищі, поклали квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії та запалили лампадки до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника "ПЛАСТу" О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького, а також могили учасника АТО В. Гурняка.

Опісля на Личакові представники громадських організацій, студентська молодь та представники влади вшановували пам’ять Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича, а також помолилися біля могил новітніх Героїв України - воїнів АТО.

Священнослужителі відправили чин екуменічної панахиди за усіма, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність та волю України.

Також цього дня на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбувається  громадське віче та спільна молитва за Україну.

Окрім того,  на пішохідному мості над алеєю в парку "Погулянка" учнівська та студентська молодь проводить  акцію "Міст єдності"

«День Соборності – Акт Злуки, є дуже важливим символом спроможності української нації та її еліт об'єднатися в єдину державу. І хоча реалізувати тоді цей шанс повноцінно українці можливості не мали, як з геополітичних реалій, так і з допущених політичних помилок, – історичне значення події є дуже вагомим. Пам'ятаймо про це сьогодні, допомагаймо війську, об'єднуймо країну нашими справами, і буде перемога. Слава Україні!», – написав на своїй сторінці у Фейсбуку голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Завершиться святкування Дня Соборності урочистою академіє у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ