Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нідерландах вперше позбавили громадянства за участь у терористичних організаціях

Уряд Нідерландів позбавив громадянства чотирьох осіб, яких обвинувачують у тому, що вони поїхали до Сирії для участі у бойових діях на боці ісламістської терористичної організації, - DW.

Як заявив у середу, 13 вересня, міністр безпеки та юстиції Нідерландів Стеф Блок, усі четверо осіб, що були позбавлені громадянства, також мають громадянство Марокко.

Після позбавлення громадянства у Нідерландах їх оголосили небажаними іноземцями - відтепер вони не можуть в'їжджати на територію цієї країни або будь-якої іншої держави Шенгенської зони.

Це - перший випадок, коли у Нідерландах позбавили громадянства за участь у терористичних організаціях. Це стало можливим завдяки новому закону, який набув чинності у березні цього року та дозволяє позбавляти громадянства, якщо це продиктовано міркуваннями національної безпеки.

Згідно з цим законом, дозволяється позбавляти громадянства осіб, навіть якщо їх не було визнано винними у скоєнні злочину, проте такі рішення мають бути схвалені судом. Крім того, особа може бути позбавлена громадянства Нідерландів лише у тому разі, якщо вона має також громадянство іншої держави.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ