Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нідерландах згадають жертв МН17

У Нідерландах 17 липня, у другу річницю катастрофи Боїнга МН17, відбудеться поминальна церемонія пам'яті жертв трагедії. Про це повідомив голландський суспільний мовник NOS.

"Як і минулого разу, поминальна церемонія буде відкрита тільки для родичів", - йдеться у повідомленні.

Пам'ятні заходи відбудуться у місті Вейфхаузен недалеко від аеропорту Скхіпхол, звідки два роки тому вилетів літак рейсу МН17. Наступного року недалеко від цього місця планується звести пам'ятник жертвам катастрофи.

Рада з питань безпеки Нідерландів у жовтні минулого року оприлюднила фінальний технічний звіт щодо катастрофи Боїнга МН-17, що був збитий на сході України у липні 2014 року. На борту літака перебувало 298 людей, більша частина пасажирів були громадянами Нідерландів. Усі вони загинули. Голландський Радбез встановив, що літак було збито боєголовкою 9N314M, запущеною із системи "БУК". Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявив, що ракета, якою було збито літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками. Кримінальне розслідування, що має встановити винуватців, триває.

Водночас міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat встановила номер зенітного ракетного комплексу "БУК" зі складу російської 53-ої зенітно-ракетної бригади, яким був збитий літак "Малайзійських авіаліній". Крім того, група активістів-розслідувачів Bellingcat, провівши власне дослідження на основі аналізу соціальних мереж та інших відкритих джерел, підготувала звіт, у якому ідентифікувала 20 російських військових, причетних до катастрофи МН-17. Цей звіт з іменами та фотографіями військових, група передала нідерландській прокуратурі.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ