Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Одесі розпочалися військово-морські навчання «Сі Бриз-2017»

У Одесі за участі 16 країн розпочалися українсько-американські військово-морські навчання «Сі Бриз-2017», - прес-центр Командування ВМС ЗС України.

У Одесі сьогодні, 10 липня, урочисто відкрили українсько-американські військово-морські навчання «Сі Бриз-2017». Темою навчання, до яких загалом долучилися представники Збройних Сил 16 країн світу, є проведення багатонаціональної морської операції з безпеки у кризовому регіоні. У заходах задіяні 31 корабель, катер і судно, 29 літальних апаратів, понад 3 тисячі чоловік особового складу.

В урочистій церемонії відкриття навчання взяли участь командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Воронченко, голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський, керівники навчання від української і американської сторін капітани 1 рангу Олексій Неїжпапа і Тейт Вестбрук, безпосередньо учасники маневрів.

Керівник виду Збройних Сил України, відкриваючи «Сі Бриз-2017», наголосив на важливості запланованих заходів з точки зору підвищення спільних спроможностей у зміцненні безпеки на морі, особливо у Чорноморському регіоні, у тому регіоні, який на сьогодні є кризовим у зв’язку із анексією Російською Федерацією Криму і подіями на Сході України.

Привітавши усіх присутніх з 20-річчям навчань серії «Сі Бриз», віце-адмірал Ігор Воронченко підкреслив, що, починаючи з 1997 року, ці маневри надають нам суттєву допомогу на шляху досягнення стандартів #НАТО у підготовці та застосуванні сил, засвідчують прагнення українського народу жити у родині цивілізованих народів світу. За його словами, з урахуванням викликів і загроз сучасності, досвіду попередніх років, поточного року буде приділено значну увагу підготовці національних штабів. Командувач ВМС ЗС України побажав усім учасникам навчань успішного виконання поставлених завдань.

Навчання будуть проводитися на території Одеської і Миколаївської областей, у визначених морських полігонах Північно-Західної частини Чорного моря. Основними навчально-бойовими елементами та завданнями навчання стануть практичне планування та проведення операції за стандартами #НАТО, проведення навчань з протичовнової, протикорабельної, протиповітряної оборони, дії з силового звільнення судна, що захоплене. Крім того, планується проведення десантної та річкової операцій, навчання з пошуку та рятування, підводних робіт з розмінування, а також проводки за тралами тощо.

Одразу по завершенні церемонії відкриття керівники навчання відповіли на запитання журналістів.
Заходи триватимуть до 23 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ