Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У парку «700-річчя Львова» триває капітальний ремонт

Триває ремонт у парку «700-річчя Львова». Проект реконструкції парку – один із минулорічних переможців «Громадського бюджету». На облаштування у парку доріжок цього року використають понад 2,5 млн грн, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Нові доріжки з’єднають парк із церквою Йосафата на вул. Замарстинівській. Уже облаштовано дві алеї, зокрема, і центральну.

Проектом передбачено облаштування покриття доріжок. Виконання - близько 30%. Завершення робіт заплановано на грудень 2017 року.  Бюджет проекту складає 2 567 900 грн.

«Як вам відомо, ми почали працювати 14 серпня. Ми задоволені роботою наших працівників, тому що темпи досить не малі, прокладено вже близько 1,5 тис м.кв. доріжок. Не завжди нам дозволяють добре працювати погодні умови, бо ґрунти, які тут є, – торф’яні, тому техніка не має можливості працювати трошки краще. Будемо старатися, щоб до зими ми завершили ці роботи на 2,5 млн. гривень. До кінця місяця ми б мали закінчити роботи, що запланували на цей рік.

Зараз проклали доріжки, прокладаємо всюди футляри під електричну мережу, яка передбачає пізніше заміну електроопор. Також передбачається облаштування дитячих майданчиків, але я думаю, що все це вже буде на наступний рік», - зазначив представник підрядної організації ТзОВ НВО «Облсількомунгосп» Тарас Цюра.

«Цей парк був необлаштований, а тепер він стане місцем, де мешканці зможуть прийти і відпочити. Ми минулого року ввійшли у число переможців на проекти, що фінансуються за Громадський бюджет, тому будемо цей парк окультурювати. Станом на сьогодні ми задоволені тим, як проходять роботи, ми ознайомилися з технічною документацією, спілкуємося з підрядником, тому ці роботи виконують так, як ми цього хотіли б.

На доріжках є розкладена тактильна плитка, тому ми намагаємося залучити у цей парк незрячих людей, щоб вони приходили сюди. Ці мешканці брали участь у виборі плитки, вони ознайомили нас з тим, що є два види її – з крапочками, що означає «стоп», а також з лініями, які безпосередньо позначають напрямок руху», - зазначила ініціатор проекту Світлана Гурняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ