Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У парку «700-річчя Львова» висадять близько 200 дерев

Парки міста відновлюють. У парку «700-річчя Львова» закінчено ремонтні роботи. Зараз тут висаджують дерева. Тут садять саджанці берези, липи, кленів та туї. Загалом планують висадити близько двох сотень дерев, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Цього року ми розпочали перший етап відновлення парку: обрізали дерева, зняли сухостійні. Натомість висаджуємо нові дерева. В основному це туї. Наступного року плануємо відновити центральну частину парку. Встановити дитячий майданчик і висадити квітники», – розповів директор ЛКП «Зелений Львів» Ігор Бабій.

Цього року у парку «700-річчя Львова», що на розі вулиць Лінкольна-Замарстинівська, встановлено зовнішнє освітлення та замощено доріжки. З міського бюджету на ці заходи передбачено понад 200 тис грн.

У майбутньому на центральній алеї парку громада церкви має намір встановити Хресну дорогу. Біля кожної стації уже висаджено туї, які утворюватимуть живопліт.

«Цей парк створений у 70-х роках за сучасними методами. Тоді це був один з найкращих. На жаль, протягом тридцяти років ним ніхто не займався. Тому це один з перших скверів, які ми відновлюємо», – додав Ігор Бабій.

Нагадаємо, цього року уже зроблено зовнішнє освітлення у парку «Бондарівка» та Левандівському, відновлено Стрийський парк, «700-річчя Львова», тривають роботи у парку «Високий Замок». Закінчено будівельні роботи і в новому парку ім. Івана-Павла ІІ.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ