Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У паспортах українців з'являться відбитки пальців

Міністерство внутрішніх справ виступає за введення закордонних паспортів з біометричними даними. Про це на прес-конференції повідомив директор департаменту у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС Євген Мамонов.

Він повідомив, що на останньому засіданні Кабінету Міністрів 17 листопада був затверджений план першочергових заходів щодо введення таких паспортів.

За словами Мамонова, такі паспорти вже введені в 91 країні, а під біометричними даними розуміються, зокрема, відбитки пальців, ДНК, відбитки вушних раковин і сканування сітківки ока.

"Відносно даних нашого біометричного паспорта, відповідні органи повинні запропонувати перелік біометричних даних людини. Ми вважаємо за доцільне включити туди відбитки пальців як мінімум, що дозволить ідентифікувати людину", - сказав Мамонов.

Він додав, що в такому паспорті буде розташовуватися вбудований в обкладинку чіп розміром 5х5 мм, який може поповнюватися інформацією.

При цьому Мамонов повідомив, що реалізація цього проекту на першому етапі не потребує бюджетних асигнувань.

МВС розраховує, що в разі завершення підготовчої роботи за біометричними паспортами в другій половині 2011 року технічна реалізація цього проекту може початися вже в 2012 році.

Крім цього, відомство розглядає можливість заміни внутрішніх паспортів громадянина України на пластикові ID-картки, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ