Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У педагогічні виші вступають діти з низьким рейтингом, - Гриневич

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич зазначає на необхідності обов'язкового перегляду питання соціального статусу вчителя. Про це вона сказала в інтерв’ю hromadske.ua, передає освітній портал.

За її словами, раніше на педагогічні і медичні спеціальності був фіксований обсяг державного замовлення.

«І от тут у мене є дуже погана новина, це черговий доказ проблеми соціального статусу вчителя, що у нас абсолютно низький пороговий бал при вступі на педагогічні спеціальності. Виходить, що ми втягуємо абітурієнтів в педагогічні виші, з тих які знаходяться в цьому рейтингу в самому кінці», - зазначила Лілія Гриневич.

Вона також повідомила, що якщо на інженерію та програмне забезпечення найвищий прохідний бал у цьому році складав 184 бала, а найнижчий 162, на економіку 179, а найнижчий 160, то на вчителя математики прохідний бал у цьому році складав від 146 до 100 балів.

«Тобто ті хто у майбутньому будуть вчити програмістів, економістів - це ті, хто зараз має дуже низькі результати» - наголосила Гриневич.

Разом з тим, вона наголосила на необхідності створення мотиваційних механізмів, щоб втягувати в педагогічну професію кращих дітей.

«Інакше ми не зможемо ні здійснювати повноцінну реформу освіти і фактично демотивуємо нашу найкращу молодь іти в цю професію», - сказала міністр освіти і науки, зазначивши, що незважаючи на складний фінансово-економічний стан необхідно передбачити необхідні зміни у бюджеті наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ