Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У перший день в Україні оформлено близько 100 нових паспортів-карток

11 січня в Україні розпочалося оформлення паспорта громадянина України у формі картки. На першому етапі новий документ оформлюється лише особам, які досягли 16-річного віку та оформлюють документ вперше. Оформити документ можна у 330 з близько 600 підрозділах міграційної служби на всій території України. Про це йдеться у повідомленні на сайті ДМС України.

Враховуючи складні погодні умови та навчальний день у закладах освіти, 11 січня до підрозділів міграційної служби звернулося близько 100 громадян, однак навіть така кількість оформлених документів дозволила виявити ряд недоліків з оформленням. На гарячу лінію ДМС України протягом дня надходили зауваження громадян щодо роботи окремих підрозділів ДМС.

Зокрема, у деяких підрозділах громадянам пропонували надати документи, які не потрібні - довідки з ЖЕКу, ідентифікаційні номери батьків тощо. В одному з підрозділів навіть вимагали фотографії, хоча сама процедура оформлення документа передбачає фотографування особи у підрозділі ДМС безкоштовно! Приносити із собою фотографії для оформлення паспорта у формі картки не потрібно. Це дозволяє громадянам зекономити від 30 до 100 грн, які раніше витрачалися на оплату послуг фотоательє.

Державна міграційна служба оперативно реагує на всі повідомлення про недоліки у роботі територіальних підрозділів та нагадує, що спеціально для отримання зворотного зв'язку у грудні створено представництво ДМС України у Facebook та забезпечено можливість зателефонувати або написати повідомлення на гарячу лінію ДМС у Skype.

Для оформлення паспорта громадянина України у формі картки особі, яка досягла 16 років та оформлює паспорт вперше, необхідно подати лише свідоцтво про народження! Ксерокопії паспортів батьків надати бажано, але не обов'язково (це сприятиме у роботі підрозділу ДМС та прискорить процедуру оформлення).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ