Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У подарунок захисникам України від мешканців Донбасу: співи, вірші та, навіть, «безпілотник»

13 жовтня у невеличкому місті Соледар, що поблизу Бахмута на Донеччині, відбулись урочистості присвячені в Дню захисника України. Повідомив Гал-інфо підполковник Володимир Скоростецький, прес-офіцер української сторони СЦКК.

Громада міста щиро привітала зі святом військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують завдання у складі Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Під час офіційного зібрання, яке відбулось на центральному майдані міста, від імені громади до військових звернулись депутати районної ради та міський голова Юрій Товстокоренко. А згодом, місцеві таланти привітали солдатів та офіцерів спільного центру піснями та віршами. Серед поезій, які прозвучали – рядки сучасних українських авторів. Зокрема, Анастасії Дмитрук, авторки знаменитої поезії «Ніколи ми не будемо братами».

Пам'ять загиблих героїв АТО вшанували хвилиною мовчання та щирою молитвою до Богородиці.

Звертаючись до присутніх, помічник керівника української сторони СЦКК полковник Віталій Хома наголосив: «Ми заплатили високу ціну, щоб із народу, стати нацією. Мужність і звитяга наших воїнів назавжди закарбована в історії. Ми зробимо усе можливе, щоби в нашій країні запанував мир».

А у місцевих навчальних закладах, двох загальноосвітніх школах та професійному ліцеї, відбулись уроки мужності за участі солдатів та офіцерів українського війська.

Дітлахи, які постійно проживають у зоні АТО співбесідниками виявились цікавими та обізнаними на військових реаліях. Проте, все одно із цікавістю слухали гостей, які розповідали їм про армійське сьогодення, бойових побратимів та про те, як розвивається українське військо.

Окрім спілкування, школярі та гості брали участь у різноманітних конкурсах. Діти підготували для гостей програму із конкурсами, передали бійцям листи та малюнки.

А у загальноосвітній школі №14 , навіть запустили на честь захисників України… «безпілотник». Так школярі охрестили чималого повітряного змія, якого вони зробили для участі у міському конкурсі. Понад метрова конструкція здатна підніматись на висоту до 100 метрів і перебувати в повітрі понад 60 хвилин, в залежності від сили вітру і майстерності «оператора». Автором та виконавцем проекту став восьмикласник Олександр Новохрост, а надихнув на створення цього красеня – вчитель труда Михайло Моісєєв.

-​ Назвали його на честь військових БПЛА – «безпілотник». В принципі, якщо замінити папір прозорим матеріалом і причепити невеличку камеру, він зможе виконувати функції свого військового аналога, - говорить хлопець.

Разом із військовими, дітлахи здійснили запуск змія на шкільному подвір’ї.

Люди у погонах також завітали у гості не з порожніми руками: кожна школа отримала від українських воїнів Національний прапор із дарунковим написом. А ще, учні соледарських шкіл стали одними з перших, для кого було презентовано друге видання книги «Вклонімось доземно українському солдату» - унікальної збірки творів військових журналістів про справжніх героїв сьогодення. Солдатів АТО, волонтерів та помічників української армії.

Увечорі того ж дня, вихованці місцевої музичної школи влаштували для бійців та офіцерів концерт. Серед дітей Соледара багато вокальних талантів. Тож упродовж майже двох годин, військові мали нагоду насолодитись українськими та зарубіжними піснями у виконанні юних артистів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ