Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Яндекс.Таксі" збирає персональні дані про львів'ян

У середу, 1 березня, відповідні служби Львова перевірили 5 автомобілів служби "Яндекс.Таксі". За підсумком , ця служба перевезень працює незаконно, окрім того, у поліції та Укртрансінспекції вважають, що основна мета роботи цього таксі – це збір особистих даних львів’ян, інформує кореспондент Гал-інфо.

Сьогодні, 3 березня, голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський розповів, як проводили рейд.

«Нам допомагали львівські активісти, які викликали таксі через відповідний мобільний додаток. Далі наших пасажирів везли на автовокзал, де  вже на місці їх очікувала Патрульна поліція.  Ми перевірили 5 автомобілів, три із яких були на львівській реєстрації. Жоден водій не мав відповідної ліцензії на право перевезення пасажирів»,  - зазначив Андрій Корчинський.

Також, за його словами,  усі ці машини вже не мали спеціальних наліпок "Яндекс.Таксі"

«При перевірці цього додатку ми з'ясували, що там міститься дуже сильна програма, яка навіть після видалення із телефону  може отримували певну особисту інформацію про клієнта. Відтак, ми схильні вважати, що основна мета запуску цього такі – це не бізнес, а збір інформації про львів'ян», - наголосив Андрій Корчинський.

Як розповів Любомир Курка, заступник начальника відділу чергової  служби Патрульної поліції Львова, патрульні діють тільки у правовому колі, а тому можуть перевіряти ліцензію водіїв таксі  тільки разом із представниками Укртрансінспекції, що вони і робили.

«Окрім того, вже було демонтовано близько 170 незаконних рекламних щитів по місту про надання  послуг "Яндекс.Таксі". Нам важливо, щоб перевезення таксі були безпечними та законними, а тут такого немає», - прокоментував подію Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Відтак, львів’ян закликають не користуватися послугами цієї служби таксі, задля їхньої ж безпеки. Додамо, впродовж трьох днів справа про незаконну діяльність  російської компанії "Яндекс.Таксі" буде передана до суду.

Нагадаємо, «Яндекс. Таксі» запустилось у Львові 17 лютого. Раніше налічувалось близько 350 машин, зараз ця цифра становить 180.  У єдиному державному реєстрі зазначено, що кінцевим власником «Яндекс.Таксі» є Аркадій Волож, громадянин Російської Федерації з Москви.

Додамо, Економічний бойкотний рух розклеював Львовом листівки на знак протесту проти роботи російського таксі в місті. Нагадаємо, що 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ