Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У полоні бойовиків на Донбасі перебувають 158 українців

У полоні контрольованих Росією бойовиків на окупованому Донбасі перебувають 158 громадян України.Про це заявила член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє прес-служба парламенту.

Так, під час зустрічі з делегацією Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи на чолі з президентом Конгресу Гудрун Мозлер-Тьорнстрьом вона поінформувала про напружену ситуацію зі звільненням заручників з ОРДЛО та політв’язнів, які утримуються в окупованому Криму та Російській Федерації.

«Сьогодні в окупованому Донбасі незаконно утримуються 158 заручників, їх звільнення залишається заблокованим вже 14 місяців», - зазначила Геращенко.

Крім того, депутат звернула увагу присутніх, що через систематичні репресії в окупованому Криму незаконно утримують понад 50 осіб, більшість з яких - представники кримськотатарського народу. «Ми розраховуємо на більш активну співпрацю з Радою Європи у питаннях захисту та відновлення прав громадян України, які були незаконно позбавлені волі за проукраїнську позицію», - підкреслила Геращенко.

Вона також наголосила, що ОРДЛО продовжує порушувати режим тиші на Донбасі, результатом чого стала загибель 2 335 представників Збройних сил України. У цьому зв’язку політик нагадала, що сьогодні Україна продовжує активну співпрацю з ООН заради напрацювання механізму запровадження миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ