Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі біля зруйнованої української церкви збудували каплицю

1/3
3 жовтня, у селі Пискоровичі Лежайського повіту (Республіка Польща) у на церковному подвір’ї біля зруйнованої української церкви збудували і освятили каплицю. Повідомила прес-служба Львівської ОДА,

Нагадаємо, що у ніч з 17 на 18 квітня 1945 р. в Пискоровичах відділи польської Національної військової організації вчинили масові вбивства українців, яких зібрали на збори у зв’язку з депортацією на територію УРСР. Збудована ще у 1842 році цегляна церква Св. Івана Богослова була зруйнована в 50-х роках після депортації місцевих українців.

Відтак, за ініціативою та на доброчинну пожертву уродженця сусіднього Лежайська, тепер мешканця Детройта (США) Романа Базилевича, на церковному подвір’ї, поруч із руїнами церкви збудовано величну каплицю, як символ пам’яті про невинні жертви Пискорович.

В урочистому освяченні каплиці взяла участь численна делегація з Львівщини, у складі якої були члени товариства „Надсяння”, представники громадськості Львівщини, а також члени українських громад з Перемишля та Ярослава.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ