Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі День незалежності

У Польщі сьогодні, 11 листопада, відзначають 92-річчя проголошення незалежності. «Свято незалежності, яке святкують у Польщі, скріплює національне почуття спільноти», – сказав Президент Республіки Польщі Броніслав Коморовський. Передає «Польське радіо».

Однією з важливіших цілей на час своєї каденції, Президент вбачає у зближенні між собою різних груп поляків. Дуже добрим прикладом такого відчуття спільноти була недавня проща до Смоленська родин жертв катастрофи президентського літака 10 квітня, – додав Броніслав Коморовський.

Окрім офіційних заходів у Варшаві, з нагоди свята відбувається також безліч інших подій. Зокрема, у польській столиці влаштували міську гру «Шляхи до свободи». Цілий день вулицями Варшави їздять старі трамваї та автобуси, усередині яких можна почути цікаві історії від міських провідників.

Довідка.

11 листопада 1918 року Рада регентів у Варшаві передала військове керівництво на польських територіях у руки звільненого з німецького полону польського політика Юзефа Пілсудського. Вважається, що цього дня Польща після більше, ніж 120 років перерви знову отримала незалежність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ