Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Польщі почастішали акти вандалізму на могилах УПА

Сьогодні, 22 вересня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутат, директор ЛКП "Доля" Святослав Шеремета повідомив, що у Польщі почастішали випадки руйнування та пошкодженн місць пам'яті української найіонально-визвольної боротьби.

За його словами, особливо кричущим та показовим є факт пошкодження місця поховання вояків УПА у Грушовичах, що біля українського кордону.

"У Польщі було сплюндровано місця пам'яті УПА. Зроблено це показово. Навіть на сепаратистьких каналах показали ролик, де представники "русского міра" разом із представниками польського суспільства вчиняють цей вандалізм. Раніше місце поховання просто описували балончиками, а тепер по-варварськи зняті таблички з написами", - сказав Святослав Шеремета.

Він зазначив, що минулої п'ятниці представники ЛКП "Доля" прибули у Грушовичі, щоб прибрати могли вояків УПА.

"Наші працівники прибули туди, щоб відчистити від написів, які пишуть польською мовою, але з очевидним російським акцентом, і покрити спеціальним засобом, щоб по таблицях більше не могли писати, але місцева влада заборонила проводити будь-які роботи. Не дозволили навіть попроривати траву між могилами. Кремль маніпулює частиною польського суспільства і провокує робити речі, недопустимі для християн", - сказав Шеремета.

Львівська обласна рада зробить відповідне звернення до влади Польщі з проханням забезпечити охорону місць поховання вояків УПА, не допустити маніпулювання свідомістю та розпалювання міжнаціональної ворожнечі. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ