Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі радіо позбавили ліцензії за транслювання російської пропагандистської програми

У Польщі радіо позбавили ліцензії за транслювання російської пропагандистської програми, - Тиждень.UA

Ліцензію відібрано за неправомірну передачу за гроші ефірного часу "Голосу Росії", який за посередництвом надавав ефірний час для радіо "Спутнік".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення (KRRiT) Польщі позбавила ліцензії локальне радіо Hobby з міста Легіоново поблизу Варшави, яке щодня ретранслювало годинну програму російського радіо "Спутнік" пропагандистського змісту. Про рішення позбавити радіо Hobby ліцензії повідомив представник KRRiT Вітольд Грабось.

"Ліцензію відібрано за неправомірну передачу за гроші ефірного часу "Голосу Росії", який за посередництвом надавав ефірний час для радіо "Спутнік", - заявив Грабось.

За його словами, радіо Hobby не саме створювало програми, а надало це право третій стороні, яка не мала на це права. Таким чином, був порушений принцип незалежності, згідно з яким радіо самостійно створює програми і самостійно несе відповідальність за їх наповнення.

За словами Грабося, Hobby мало час змінити цю ситуацію з 1 липня, коли KRRiT почала розглядати справу проти радіо, але нічого не зробило.

У липні власник радіо Hobby Томаш Бжезінський заявляв, що він знає про пропагандистський зміст програм "Голосу Росії", але не може розірвати угоду з росіянами, яка була підписана три роки тому попередніми власниками радіо.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ