Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

​У Польщі відповіли на заклик встановити дні пам'яті жертв польських злочинів

Багато українських політиків борються не за правду, а за політичні вигоди. Відносини з Польщею вони сприймають як конфронтацію. Про це заявив голова комісії Сейму зі зв'язків з поляками за кордоном Міхал Дворчік.

Таким чином політик «Права і справедливості» прокоментував звернення близько 90 українських політиків і інтелектуалів в український парламент з проханням встановити дні пам'яті жертв польських злочинів, скоєних проти українців.

Міхал Дворчік нагадав про інтерв'ю українського депутата Юрія Шухевича, яке, за його словами, «демонструє справжнє обличчя українського націоналізму, політиків, які є українськими націоналістами і недружелюбно налаштовані до Польщі».

«Багато політиків в Україні сприймають відносини з Польщею як конфронтацію. Це боротьба не за істину, а за політичні вигоди», - сказав голова комісії Сейму зі зв'язків з поляками за кордоном.

«Це звернення є продовженням таких дій. Президент Кравчук, який до недавнього часу підписував різного роду звернення про возз'єднання (польського і українського народів - ред.), також показує своє справжнє обличчя, доводячи, що його попередні дії були проявом лукавства і політичної гри, розраховані на короткочасну політичну вигоду», - заявив Міхал Дворчік.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ