Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У помешканні учасника прориву кордону поліція виявила зброю

1/2
У помешканні одного з учасників подій на пункті пропуску "Шегині" поліція виявила зброю та боєприпаси. Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Автомат Калашникова та більше тисячі патронів правоохоронці вилучили та скерували на експертне дослідження. Встановлюється походження вилученого.

13 вересня поліцейські провели санкціонований обшук у помешканні одного з учасників акції на пункті пропуску «Шегині» на українсько-польському кордоні. Там правоохоронці виявили автомат Калашникова та більше тисячі патронів – 790 шт. калібру 5,45 мм та 301 шт. калібру 7,62 мм.

Вилучену зброю та боєприпаси направлено на експертне дослідження, аби з’ясувати їх походження.

Нагадаємо, що 10 вересня на КПП у Щегинях на українсько-польському кордоні громадяни організували прорив кордону, завдяки чому в Україну повернувся екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, якого Президент Петро Порошенко позбавив громадянства України.  

Відтак, 12 вересня МВС повідомило, що "у рамках розслідування кримінальних проваджень за фактами подій, що мали місце 10 вересня на пункті пропуску «Шегині» на українсько-польському кордоні, поліцією Львівської області в порядку ст. 208 КПК України затримано п’ятьох активних учасників тих подій, які, зокрема, застосовували фізичне насильство до службовців ДПСУ.

Правоохоронцями також встановлені особи шести можливих організаторів порушення громадського порядку поблизу державного кордону, а також 32 активних учасники тих подій. Понад 100 осіб допитані як свідки цього інциденту. Кільком народним депутатам у належному порядку направлені повідомлення про виклики для проведення слідчих дій.

Загалом слідчими надано кваліфікацію подій на пункті пропуску «Шегині» за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб), ч. 4 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 293 (Групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ