Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Порошенка розповіли, як розбудовуватимуть відносини з Трампом

Заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна активно працює над налагодженням стосунків з новообраним президентом США Дональдом Трампом і наголосив на тому, що Порошенко став одним з перших, кому Трамп вирішив зателефонувати. Про це він розповів в інтервʼю виданню "РБК-Україна".

Так, в першу чергу Єлісєєв відкинув закиди, які лунали в бік АП та українського МЗС в тому, що Україна під час передвиборчої кампанії в США орієнтувалася виключно на демократів і наголосив на тому, що Петро Порошенко зберігав нейтралітет у цьому питанні.

"У своїй позиції Петро Олексійович незмінно зберігав лояльність і нейтральність стосовно кандидатів на президентських виборах в США. І глава нашої держави був одним із перших, кому Дональд Трамп вирішив зателефонувати. Цей дзвінок показує, що наш посол у Вашингтоні, і наш МЗС має добрі контакти з усіма політичними силами всередині США", – розповів заступник глави адміністрації президента України.

Коментуючи потенційні призначення на посади в новій адміністрації президента США, Єлісєєв відзначив, що воліє говорити лише конкретні призначення.  

"Я хотів би говорити про конкретних призначених людей. Україна працює над налагодженням контактів з членами майбутньої команди Трампа, з членами Конгресу, і з аналітиками, які готували матеріали для штабу Трампа. Ми працюємо досить глибоко і не пасемо задніх", – наголосив чиновник АП.

Єлісєєв підкреслив, що телефонна розмова Порошенка і Трампа була "теплою і щирою".

"Наголошую, що відбулася перша, дуже тепла і щира телефонна розмову з Дональдом Трампом, яка тривала близько 15 хвилин. Ми зараз працюємо над тим, щоб вибудовувати контакти, наводити мости. До речі, під час телефонної розмови йшлося, в тому числі, і про можливий візит президента України до США на початку наступного року", – додав він.

Заступника глав АП також наголосив на тому, що розмова з Трампом насправді була і прокоментував інцидент, коли президент України говорив з пранкером, який видав себе за президента Киргизії.

Відповідаючи на питання про інцидент, Єлісєєв зазначив, що підтвердженням факту розмови Порошенка і Трампа є список на сайті самого Трампа, який "опублікував список тих лідерів, з яким у нього відбулися телефонні розмови. У цьому списку є і президент України".

Також Єлісєєв заявив, що в адміністрації Порошенка сподіваються на те, що президент Трамп продовжить політику свого попередника Баракаи Обами у питанні продовження санкцій проти Росії.

"…Ми сподіваємося, що нова адміністрація Сполучених Штатів продемонструє в цьому плані спадкоємність", – відзначив він.

Заступник глави АП України також додав, що Будапештській меморандум залишиться у порядку денному відносин між США та Україною.

Раніше повідомлялося, що новообраний президент США Дональд Трамп оголосив про свої плани на перші 100 днів президентства.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ