Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У ПР пропонують на рік перенести підписання асоціації з ЄС

Народний депутат Валентин Ландик попросив Президента України Віктора Януковича перенести на рік підписання асоціації з ЄС. Свою пропозицію нардеп озвучив на зустрічі глави держави з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації профспілок України.

Народний депутат Валентин Ландик розповів про проблеми з експортом продукції до країн-членів Митного союзу. «У нас сьогодні величезні проблеми з Росією, Казахстаном, куди ми відвантажуємо більше 50% продукції», - сказав він.

За словами В.Ландика, така ситуація пов'язана з митною політикою України і Росії, а також з правилами СОТ. Він зауважив, що українська продукція може стати неконкурентоспроможною після підписання угоди з Європейським Союзом про асоціацію, оскільки в такому випадку обсяги експорту українських товарів до країн Митного союзу будуть обмежені.

«Якщо це можна, давайте підписання на один рік поки перенесемо. Ще дайте нам можливість підготуватися, дайте можливість закупити обладнання. Це велике прохання не тільки моє, це велике прохання промисловців», - сказав В.Ландик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ