Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У працівників "Панської чарки" виявили стафілокок

Львівський міський відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє про результати лабораторно-інструментальних досліджень, проведених в закладі ресторанного господарства «Панська чарка», що на вул. Винниченка, 3 у Львові.

Так, вода за санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам  ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Вода за санітарно-мікробіологічними показниками відповідає вимогам  ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Вміст нітратів в досліджених зразках (томати, огірки, перець, салат листовий «Латук») не перевищує максимальних рівнів згідно додатку до Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах , наказ №368 від 13.05.13р.

У 12 працівників не виявлено патогенних ентеробактерій.

У чотирьох працівників виявлений патогенний золотистий стафілокок.

Із 20 змивів  бактерії групи кишкової палички знайдено в 1 – заварочному чайнику.

У 5 взірцях: весільному торті, лососі слабосоленому, паштеті печінковому, шпондері запеченому, фарші м’ясному для приготування слойки  виявлено бактерії групи кишкової палички та патогенний золотистий стафілокок. В буженині виявлені тільки бактерії групи кишкової палички.

Бактерії роду «сальмонела» не виявлені.

Нагадаємо, за інформацією Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції через вживання їжі під час святкування груп людей та харчування в ресторані «Панська Чарка» (вул. Винниченка, 3), з 16 жовтня звернулось за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я області 25 осіб, у тому числі 2-є дітей. З них всього було госпіталізовано 22 особи, в тому числі 2-є дітей. Станом на 6.00 год. 25 жовтня виписано із стаціонару 15 осіб (в т.ч. 2-є дітей), з них 14 (в т.ч. 2-є дітей) – із Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, 1 – із Новояворівської РЛ № 1.

Стаціонарно продовжують лікуватися в Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні 7 осіб. Стан усіх пацієнтів наближений до задовільного. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ