Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В правоохоронних органах - кадровий голод, - Вакуленко

У правоохоронних органах складна кадрова ситуація. В результаті проведення люстрації багато працівників було звільнено. В деяких випадках ще тривають судові справи. Про це сьогодні, 13 грудня, під час представлення нового очільника ГУ Нацполіції Львівщини заявив заступник голови Національної поліції України Олександр Вакуленко, передає кореспондент Гал-інфо.

«Потрібно вжити заходів щодо доукомплектування особового складу з огляду на погіршення криміногенної ситуації», - сказав Вакуленко.

Він зазначив, що серед завдань правоохоронних органів – це реальне розкриття злочинів.

«Головне не статистичні показники. Ми прекрасно знаємо, як їх зробити на папері. Але людина повинна почувати себе у безпеці», - сказав він.

За його словами, Національна поліція повинна наповнитися фахівцями у тому числі і з числа цивільних людей.

Окрім того, Вакуленко анонсував підвищення з 2017 року заробітної плати правоохоронцям та покращення матеріально-технічної бази.

Як повідомляло Гал-інфо, Олександр Вакуленко сьогодні у Львові представив особовому складу нового очільника поліції Львівщини, генерала поліції третього рангу Валерія Середу.

Додамо, згідно з офіційною статистикою, що спирається на повідомлення прокуратури Львівської області, у січні–жовтні 2016 року в області обліковано 33,3 тис. кримінальних правопорушень (на 16,7% більше, ніж у січні– жовтні 2015 року).

Із загальної кількості зафіксованих правоохоронними органами кримінальних проявів 27,5% – тяжкі та особливо тяжкі (на 1,1 в.п. більше, ніж у січні–жовтні 2015 року).

У загальній кількості злочинів більше двох третин (68,6%) становили злочини проти власності, 9,9% – злочини проти життя та здоров’я особи, 4,0% – злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян, 3,9% – злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту тощо.

У січні–жовтні 2016р. від злочинів потерпіло 25,9 тис. осіб (на 20,5% більше відносно січня–жовтня 2015 року). Найбільша кількість потерпілих (67,7%) – від крадіжок та грабежів.

У дорожньо-транспортних пригодах, пов’язаних зі злочинами, на території області постраждало 847 осіб, з яких 161 особа (17,5%) загинула.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ