Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У проекті Держбюджету-2017 не враховано пропозицій щодо фінансування охорони здоров’я

У наданому на розгляд ВРУ проекті Бюджету-2017 не враховано пропозицій щодо фінансування охорони здоров’я. Про це під час виступу у Парламенті повідомив депутат «Народного контролю», заступник голови Комітету ВРУ з питань охорони здоровʼя Олег Мусій. Повідомила прес-служба партії «Народний контроль».

Не припустимо перекладати на місцеві бюджети оплату компослуг і роботи адмініперсоналу медзакладів, – Мусій

Мусій констатував, що передбаченої у минулому році субвенції місцевим бюджетам на охорону здоров’я недостатньо, аби покрити виплати по зарплатам у поточному році. Відповідно, закладаючи у бюджет на наступний рік аналогічну суму, Уряд прирікає медичних працівників на зубожіння, адже платити медикам не буде з чого.

Також депутат наголосив, що не припустимо перекладати на місцеві бюджети видатки зі  сплати комунальних послуг та роботи адмініперсоналу освітніх та медичних закладів.

Нагадаємо, лідер «Народного контролю» Дмитро Добродомов повідомив, що депутати «Народного контролю» не голосуватимуть за проект Бюджету-2017 (№5000), адже вважають, що ухвалення документу у нинішньому вигляді посилить зубожіння в країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ