Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У протесті прокуратури щодо рішення облради про реорганізацію лікарні відновного лікування є неточності – Ігор Герич

У протесті Львівської обласної прокуратури щодо рішення Львівської обласної ради від 15 листопада 2005 року (в якому йдеться про реорганізацію Львівської комунальної обласної лікарні відновного лікування шляхом її приєднання до обласного госпіталю інвалідів війни і репресованих імені Юрія Липи) є низка неточностей – вважає начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ігор Герич.
„Перш за все треба сказати, що у протесті прокуратури йдеться про те, що управління охорони здоров’я ліквідує обласну лікарню відновного лікування. Я наголошую, що йдеться не про ліквідацію, а про реорганізацію. Іншим пунктом, який не відповідає дійсності, є те, що лікарню приєднують до обласного госпіталю. Це твердження суперечить факту ліквідації юридичної особи. Крім того, у Вінниці була ідентична ситуація, яка розглядалась Конституційним судом і отримала відповідне трактування. У мене це рішення є на руках і в ньому йдеться про те, що реорганізація медичної установи не є порушенням статті 49 Конституції України, про що йдеться у протесті прокуратури”, – сказав Ігор Герич.
За його словами, лікарня не може бути переміщена на вулицю Короленка, 9 через те, що там працює Центр репродуктивного здоров’я, який реалізовує програму Президента України: «Перенесення лікарні відновного лікування на вулицю Короленка, 9 буде порушенням ряду указів Президента, а щодо чуток про продаж цього приміщення, то я хочу зазначити, що жодне приміщення лікарні не є власністю Управління охорони здоров’я, воно належить ЛОР», – додав Ігор Герич.
Сьогодні під стінами ЛОР знову продовжується пікет працівників лікарні, в якому беруть участь 20 чоловік. 26 грудня, під час попереднього сесійного засідання ЛОР, облраду пікетували близько 30 працівників лікарні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ