Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Придністров'ї - нестача іноземної валюти

Комерційні банки і обмінні пункти на території невизнаної республіки Придністров'я відчувають гостру нестачу іноземної валюти, за винятком молдавських леїв, української гривні і російських рублів.

Факт відсутності валюти підтвердили і в Республіканському банку невизнаного регіону, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

У головному банку Придністров'я заявили, що інформація про відсутність валюти не відповідає дійсності, зазначивши при цьому, що «проблема з відсутністю готівки американських доларів в обмінних пунктах дійсно існує, але вона є тимчасовою і знаходиться в стадії вироблення консолідованого рішення всіма гілками влади».

Водночас у банку порадили громадянам скористатися молдавською, українською та російською валютою, адже «для того, щоб купити необхідні ліки або інші товари в Молдові, Україні або Росії, купувати долари США зовсім не обов'язково».

Депутати Верховної Ради невизнаної республіки Придністров'я не виключають, що у зв'язку з відсутністю валюти, в регіоні може виникнути криза нафтопродуктів і продовольства, які закуповуються комерційними структурами, здебільшого за валюту або за відповідним курсом, який, з урахуванням ситуації, що склалася, неминуче «стрибне» вгору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ