Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У прифронтовій зоні проводять аварійний ремонт пошкодженого житла, - Жебрівський

У Авдіївці, Мар'їнці та Красногорівці проводять аварійний ремонт пошкодженого житла, - повідомив Голова Донецько військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Facebook.

"Число будинків, які внаслідок рашистських обстрілів потребують ремонту, вражає: по Авдіївці – близько півтори тисячі, по Мар’їнці та Красногорівці разом – понад тисяча. Але проблема в тому, що закон забороняє нам виділяти кошти на відновлення приватного житла. Втім, ми знайшли формулу: виділили матеріальний резерв 35 млн грн на закупівлю матеріалів, на ремонт 130 будинків нам матеріалів надав Червоний Хрест. Сформували бригади з числа працівників ДСНС – за що я їм дуже вдячний, адже цивільні будівельники відмовляються працювати у цих містах – і проводимо ремонти", - йдеться у повідомленні.

Жебрівський додає, що дехто не хоче відновлювати своє житло, бо обстріли продовжуються, дехто хоче замість шиферу металочерепицю – усім, як то кажуть, не вгодиш. Але насправді ті люди, які хочуть, щоб їхні будинки були відремонтовані не гірше, а можливо ще й краще, ніж до війни, ми це маємо забезпечити, і ми це забезпечимо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ