Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Пустомитах відбулися громадські слухання щодо добровільного об’єднання громад

У неділю, 17 січня, відбулись ініційовані міським головою Олегом Серняком громадські слухання щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Мова йшла про утворення Пустомитівської об’єднаної громади, до якої мають увійти 5 сіл та місто Пустомити як центр. Про це повідомили у Пустомитівській міській раді.

Нагадаємо, що Пустомитівскький район має бути поділений на 15 об’єднаних громад. До Пустомитівської об’єднаної громади мали б увійти м. Пустомити, с. Наварія Пустомитівської міської ради та села Містки, Полянка, Малинівка, Диб’янка Містківської сільської ради. Це  з огляду на вимоги методики, затвердженої Кабінетом  Міністрів України.

 Щоб краще розуміти суть реформи, присутніх було запрошено  переглянути презентацію про об’єднання громад.

Також Олег Серняк закликав учасників громадських слухань до конструктивної дискусії  в контексті прийнятих законодавчих актів, які стосуються децентралізації, а відтак детально  розповів  про  всі етапи реформи,  хід її втілення в життя.

До обговорення активно долучились представники громадських організацій, об’єднань, депутати   міської ради,   жителі міста.  


На наступній сесії  Пустомитівської міської  ради буде винесено на розгляд проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ