Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У рамках благочинної акції понад 10 тисяч потребуючих українських дітей отримають подарунки від Миколая

Стартувала підготовка до ІІ Всеукраїнської екуменічної благочинної акції «Святий Миколай мандрує Україною», яку проводить Молодіжна християнська організація "Витанія" (м. Львів) спільно з Форумом молодих лідерів України, ГО «Християнська Україна» та іншими мирянськими і громадськими організаціями України та Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000».
Мета акції – допомогти потребуючим дітям у день Святого Чудотворця Миколая (19 грудня) відчути справжню радість свята і душевне тепло, а також популяризувати давні українські традиції. Вона полягає в організації збору солодощів, іграшок, одягу, книжок, канцтоварів та коштів на подарунки від Святого Миколая, які будуть передані дітям із малозабезпечених сімей, сиротам і неповносправним дітям по всій Україні. В межах цьогорічної акції понад 10,000 потребуючих дітей у 24 областях України та АР Крим отримають подарунки у день Святого Миколая.
Оскільки акція має екуменічний характер, оргкомітет скерував листи до глав усіх християнських церков в Україні з проханням благословити та підтримати проведення цього заходу.
Учора, 20 листопада, голова Комісії Української греко-католицької церкви для сприяння єдності між християнами Ігор Шабан передав координатору акції «Святий Миколай мандрує Україною» Тарасу Яценку лист від Глави УГКЦ, у якому Блаженніший Любомир уділяє своє архипастирське благословення усім тим, хто буде допомагати потребуючим дітям у день Святого чудотворця Миколая.
У секретаріаті предстоятеля Української Православної Церкви (КП) повідомили, що Його Святість Філарет також благословив проведення акції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ