Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У РФ заявили, що Німеччина передала умови України щодо реструктуризації $3 млрд

У Міністерстві фінансів Росії отримали від Міністерства фінансів Німеччини пропозиції України щодо реструктуризації боргу $3 млрд. Про це повідомила у вівторок, 9 лютого, помічник міністра фінансів РФ Світлана Нікітіна.

«Відомство отримало через Мінфін Німеччини пропозицію про реструктуризацію боргу, але всерйоз його не розглядало, оскільки його умови гірші від тих, які отримали комерційні кредитори України», – повідомляє «Інтерфакс», посилаючись на г-жу Нікітіну.

Однак вона не назвала конкретні параметри, за якими пропозиції для Росії поступаються умовам для кредиторів. Крім того, пропозиція України не визнає борг державним і тому «добросовісні переговори з кредитором» розпочати неможливо.

«Наша позиція полягає в тому, що пропозиція української сторони повинна відповідати сформованій практиці, згідно з якою офіційні кредитори отримують умови кращі, ніж комерційні», – заявила пані Нікітіна.

За її словами, безпосередньо Україна Мінфіну пропозицій не направляла. Був отриманий тільки лист Мінфіну Німеччини з пропозиціями України.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ