Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У РФ зняли з показу українське кіно про медиків на Донбасі

Міністерство культури Росії попросив Генеральну прокуратуру не допустити показ на території РФ українського фільми "Війна заради миру", - Дзеркало тижня.

Документальна картина розповідає про добровольців-парамедиках, які працювали на війну в Донбасі в 2014-2015 роках. Фільм повинен був бути показаний на кінофестивалі "Артдокфест" в Москві, але був знятий з показу, передає BBC.

З скаргою на фільм в російський Мінкульт раніше звернувся депутат Держдуми Петро Толстой.

"У ролику до зазначеного фільму є сцени з нецензурною лайкою і міститься відверто брехлива інформація, спрямована на дискредитацію нашої країни", - йдеться в листі Толстому міністра культури Володимира Мединського.

Толстой опублікував на своїй сторінці в Facebook два скана документів. В одному з них за підписом Мединського сказано, що Мінкультури просить "вжити заходів прокурорського реагування з метою недопущення показу на території Росії фільму з явними ознаками екстремістської спрямованості".

В іншому документі за підписом заступника генпрокурора Росії йдеться, що перевіркою змісту фільму "Війна заради миру" займеться прокуратура Москви.

"Сюжет фільму - про медиків, про медичні евакуації, про людей, які гинуть і виживають, про долі людей, які змінила війна", - розповів режисер фільму Євген Титаренко.

Він зазначив, що, крім членів організаційного комітету "Артдокфеста", фільму ніхто не бачив, але "всі засуджують".

"Рятувати життя людей - хіба це екстремізм? Це взагалі антивоєнний фільм", - підкреслив Титаренко.

Він додав, що в його фільмі немає жодних пропагандистських прийомів на зразок начитки або закадрових коментарів автора - показана тільки зйомка військових подій в Донбасі.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ