Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Росії через наркоторгівлю затримали 47 українців

Російські правоохоронці затримали 47 українців, яких підозрюють в участі у кримінальній мережі, що збувала наркотики в Росії, повідомляє МВС цієї країни.

Всього затримано 67 "учасників наркоугруповання", сказано в повідомленні міністерства з посиланням на речницю Ірину Вовк.

У грудні офіційний Київ заявляв, що кримінальні справи проти більшості українців у Росії базуються на сфабрикованих матеріалах про наркоторгівлю.

За версією російської поліції, у 2015 році з території України було організовано інтернет-магазин "ХімПром", який продавав наркотики в Росію.

"Ця організація мала чітко вибудувану схему незаконного обороту наркотиків - від виробництва до реалізації. Її річний оборот становив понад 2 мільярди рублів", - цитує прес-служба МВС Ірину Вовк.

Учасників наркоугруповання вербували через українські ЗМІ, приваблюючи оголошенням про високооплачувану роботу кур'єрів або експедиторів на території Росії, кажуть у міністерстві. Вербувальні пункти працювали в Києві.

У МВС заявляють, що ліквідували три лабораторії "ХімПрому" на території Московською області і вилучили понад 4 тонни синтетичних наркотиків, лабораторне обладнання, автомобілі, готівку і російські паспорти "з ознаками підробки".

Проти затриманих можуть порушити кримінальну справу за статтею "створення злочинної організації".

"Сфабриковані матеріали"

У грудні українське МЗС повідомило, що протягом 2016 року за пов'язані з наркообігом злочини в Росії засудили майже тисячу українських громадян.

МЗС вважає, що "кримінальні справи більшості співвітчизників базувалися на сфабрикованих матеріалах".

"Останнім часом особливого загострення набула ситуація з громадянами України, яких шахрайським способом було втягнуто у незаконні схеми із поширенням наркотичних речовин на території РФ. Фактично наслідками реалізації таких схем є вербування та втягування наших співвітчизників у незаконну діяльність на території Росії", - йшлося у заяві.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ