Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії починають випробування нового автомата Калашникова

Випробування автомата п'ятого покоління АК-12 почнуться на наступному тижні. Про це журналістам розповів генеральний директор ЦНДІ «Точмаш» Дмитро Семізоров.

«Вчора ми отримали перший дослідний зразок АК-12, — повідомив він. - Зараз йде питання узгодження методик його випробування. З наступного тижня почнуться випробування».

У п'ятницю, 2 листопада, на «Іжмаш» інформували, що новітні автомати АК-12 були відправлені на оборонне підприємство ЦНДІ «Точмаш» (Підмосков'я) для попередніх випробувань.

Генеральний директор ЦНДІ «Точмаш» Дмитро Семізоров сказав, що попередні випробування автомата займуть не більше місяця.

Раніше головний конструктор НВО «Іжмаш» Володимир Злобін заявив, що АК-12 вже викликав величезний інтерес у всіх силових структур, на базі автомата буде створена велика лінійка бойових зразків. Зокрема пістолети-кулемети, штурмові гвинтівки і ручні кулемети як загальновійськового, так і спеціального призначення.

28 червня офіційний представник НВО «Іжмаш» Олександр Заварзін заявив, що АК-12 може почати надходити у війська приблизно через півтора року

Однією з особливостей АК-12 стане його модульність: автомат створюється як базова платформа, на основі якої в подальшому будуть розроблені близько 20 різних модифікацій стрілецької зброї цивільного і військового призначення для стрільби патронами різних калібрів. У нового автомата істотно допрацьована ергономіка, що дозволяє однаково зручно використовувати його і правші і лівші. Серед нововведень три режими вогню: одиночними пострілами, відсіченням три постріли і автоматичний. В АК-12 використовуються планки Пікатінні, що дозволяють кріпити до автомата найсучасніші оптичні системи, тепловізори, прилади нічного бачення і коліматорні приціли не тільки російського виробництва, але і зарубіжних виробників.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ