Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Росії склали рейтинг ймовірних наступників Путіна

Російський фонд "Петербурзька політика" склав рейтинг ТОП-20 - ймовірних наступників Володимира Путіна на посаді президента РФ. В рейтинг увійшли публічні політики, у яких можуть бути президентські амбіції.

Очолили список глава уряду РФ Дмитро Медведєв і мер Москви Сергій Собянін, пише російське видання "Комерсант".

Автори ТОП-20 вважають, що люди з цього списку сформують правлячу верхівку РФ в 2018-2024 роках. При цьому поняття "наступник" трактується широко і не обмежується однією лише президентською посадою. Укладачі рейтингу враховували такі показники, як досягнення і невдачі політиків, суспільні очікування від них, публічність, активність, неконфліктність, наявність контркампанії проти них, а також частота зустрічей з Володимиром Путіним.

Після Медведєва і Собяніна, на третьому місці - губернатор Тульської області Олексій Дюмін, який раніше був співробітником служби безпеки Путіна.

У першу десятку також увійшли міністр оборони Сергій Шойгу, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, колишній міністр фінансів Олексій Кудрін, глава адміністрації президента Антон Вайно, його заступник Сергій Кирієнко, спікер Держдуми В'ячеслав Володін і глава "Роснафти" Ігор Сєчін.

У рейтингу також опинилися глава Чечні Рамзан Кадиров і голова ФБК, опозиціонер Олексій Навальний.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ