Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії від отруєння концентратом "Бояришник" загинуло 58 осіб

У російському Іркутську у кримінальній справі затримано дев'ять продавців концентрату "Бояриішник" (йдеться про глід), від отруєння яким загинуло 58 осіб. Про це повідомила представник Слідчого комітету Росії Світлана Петренко, - повідомив 112 телеканал з посиланням на "ТАСС".

"Це індивідуальні підприємці та їх співробітники, які здійснювали дрібнооптову та роздрібну торгівлю зазначеною рідиною в торгових павільйонах на ринках "Прогрес", "Привоз", "Бакалія" Іркутська, а також в інших місцях", - повідомила Петренко.

Петренко повідомила, що згідно з даними допитів затриманих, а також потерпілих і свідків, торгівля "Глодом" була налагоджена в торгових точках протягом тривалого часу.

"Рідина потрапляла в торгові точки без будь-яких документів і продавали "з-під поли" для вживання в якості алкогольного напою", - пояснила Петренко.

За її даними, концентратом могли отруїтися до 100 осіб.

"За даними слідства, у період з 16 по 20 грудня в правоохоронні органи Іркутська надійшло 95 повідомлень про отруєння громадян метанолом і виявлення тіл загиблих", - повідомила Петренко.

Нагадаємо, що масове отруєння сталося в мікрорайоні Ново-Леніно, серед постраждалих - чоловіки і жінки у віці 35-50 років. Виявилося, що всі вони вживали концентрат для прийняття ванн під назвою "Глід". Згідно з етикеткою, він містить 93% спирту етилового, екстракт глоду, лимонне масло, гліцерин і діетилфталат.

У ході експертизи виявилося, що "Глід" містив метанол і антифриз, який використовують як омиває рідина для скла автомобілів. У зв'язку з масовим отруєнням в Іркутську введений режим надзвичайної ситуації.

Як повідомлялося раніше, кількість жертв отруєння концентратом "Глід" у російському Іркутську зросла до 58 осіб.

ua.112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ