Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Росії вибухнула ракета, яку здали у металобрухт: є жертви

У Росії 10 серпня близько 10 годин ранку на одному з пунктів прийому металобрухту в Читі стався вибух ракети, внаслідок якого загинули дві особи, ще одну госпіталізували. Про це повідомляє портал By24.org з посиланням на прес-службу Слідкому РФ по Забайкальському краю.

"Причиною НП став вибух військової ракети С-200 «Ангара», яку невідомі люди вкрали в одній з військових частин і здали у металобрухт. При розборі завалів рятувальники МНС виявили ще два аналогічні боєприпаси, які якимсь дивом не здетонували", - йдеться у повідомленні.

Вибух забрав з собою життя двох працівників пункту прийому металобрухту. Ще один приймальник металу важко поранений.

Щодо цього факту проводиться дослідча перевірка. За попередніми даними, інцидент стався, коли працівники приймального пункту займалися різанням металу.

Момент вибуху ракети, що зазвичай застосовується військами ППО для поразки літаків, випадково було знято на відеореєстратор автомобіля, що проїздив неподалік від місця НП. Наразі цей відеозапис вже залучений до матеріалів перевірки.

Фахівці уточнюють, що зенітно-ракетний комплекс С-200 "Ангара" було прийнято на озброєння ППО СРСР ще в 1967 році, проте на бойовому чергуванні перебуває досі. Вага осколково-фугасної бойової частини його ракет - 217 кг. 80 кг з них складає власне тротил-гексогенова вибухова речовина. Бойова частина укомплектована 37 тисячами штук елементів ураження діаметром 9,5 і 7,9 мм.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ