Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Росії визнали, що у літаку над Єгиптом була бомба

Причиною катастрофи російського літака Airbus A321 над Синаєм могла бути бомба з датчиком тиску, а пасажири загинули ще в повітрі від мінно-вибухових травм. Про це повідомило джерело в судово-медичній експертизі, пише російське видання "Комерсант".

За словами джерела, близького до розслідування, невеликий вибуховий пристрій швидше за все був захований у багажі пасажирів або в одній з порожнин фюзеляжу і міг бути активований за допомогою датчика тиску.

"Якщо бомба розташовувалася в негерметичній, наприклад хвостовій частині літака, до неї міг бути підключений датчик, який замикає електроланцюг при заданому падінні тиску на великій висоті", - відзначило джерело.

Нагадаємо, раніше французький телеканал France 2 повідомив, що один з бортових самописців російського літака Airbus A321 записав звук вибуху на борту.

Як повідомлялося, літак Airbus 321 авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург, розбився на Синаї 30 жовтня. Всі 224 людини на борту загинули. Серед осноних версій трагедії - технічна несправність судна, теракт або вибух в багажному відсіку.

Як стверджує авіакомпанія, літаку було 18 років, він мав ліцензію на польоти і пройшов всі необхідні техогляди.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ