Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії заблокували «Вікіпедію»

Російським користувачам інтернету з 25 серпня недоступна онлайн-енциклопедія «Вікіпедія». Про це в соціальних мережах повідомляють користувачі, відключення підтверджує у Twitter сама «Російська Вікіпедія».

«У цілому ситуація зрозуміла: до ранку повна версія перестане працювати у більшості користувачів. Мобільна далі працює, у неї інша IP-адреса», – написали вночі редактори «Вікіпедії».

Раніше державний орган «Роскомнадзор» надіслав операторам зв’язку вимогу заблокувати в російськомовній «Вікіпедії» одну зі сторінок, що містить інформацію про наркотики.

У «Вікіпедії» заявляли, що через особливості протоколу передачі даних у мережевій енциклопедії рішення контрольної інстанції може призвести до повного блокування ресурсу.

Роскомнадзор вимагав 20 серпня, щоб енциклопедія видалила статтю про наркотичну речовину «Чарас», оскільки суд в Астраханській області визнав цей матеріал забороненим. У керівництві енциклопедії відмовилися виконувати приписи, зазначивши, що стаття написана науковою мовою з академічних джерел.

Радіо Свобода

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ